Magic Words

PSIHOLOŠKA KUĆNA APOTEKA

Poznato je da su reči najjača droga koju čovečanstvo koristi. Sigurno znate kakvu moć imaju reči. Samo jedna reč dovoljna ja da podstakne bujicu osećaja i reakcija. To je odlično kada nam određena reč budi pozitivne osećaje. Šta raditi kada to nije slučaj, već upravo suprotno? Kada se radi o stresnim rečima poput “bolest”, “smrt”, ”konkurencija”, “zubar”, ”ubistvo”.. Automatski se pokreću negativna i limitirajuća stanja reflektujući se u našem svakodnevnom životu kroz blokade.

MAGIC WORDS® (čarobne reči) je antistres trening, kao uspešna i inspirativna metoda kojom brzo otklanjamo stres, vlastite blokade i negativne emocije, promenom načina kako doživljavamo svet oko sebe. Metoda je zasnovana na posebnom načinu upotrebe mozga i posebnom načinu uticaja na nervni sistem, promeni submodaliteta. Predstavlja neku vrstu „psihološke kućne apoteke“ za prevazilaženje svakodnevnih prepreka. Brzo i efikasno, do tada stresna reč, poprima drugačiji izgled, glas koji ju izgovara može biti prijateljski ili čak šaljiv. Na taj način ne menjamo svet oko sebe, već način kako reagujemo na njega. Učinak „čarolije reči“ možemo osetiti za samo par minuta, budući da mozak „čaroliju“ trenutno prenosi na telo. Posledice stresa u potpunosti nestaju. Promenom konkretnih osećajnih sredstava menja se način na koji sebi mentalno predstavljate određenu reč. Menjate većinu stresnih stvari na takav način, da postanu za vas inspiracija pozitivnog resursnog stanja – opuštenosti, humora i sigurnosti.

Možete je naučiti u samo jednom danu, nisu vam potrebna posebna predznanja i primenjivati je u radu na sebi ili sa drugima. Zaštićena je antistres metoda Instituta “Besser-Siegmund” iz Hamburga. Obuka se radi po programu ovog nemačkog Instituta uz korišćenje njihovih edukativnih sredstava (Power Point prezentacije i skripte) koje polaznici i dobijaju po završetku obuke.

Ciljevi treninga:

  • Naučiti antistres metodu “Magic Words”;
  • Spoznati mehanizam nastanka i eliminacije stresa;
  • Osvestiti uticaj reči na lične emocije, događaje i život;
  • Osnažiti pozitivna uverenja i ukloniti negativna.

Kome je trening namenjen?

  • Svima koji žele da unaprede svoje zdravlje, sreću i uspešnost;
  • Osobama pod stresom;
  • Mentalno ili emotivno blokiranim;
  • Nesigurnim, nezadovoljnim, nedovoljno uspešnim;
  • Svima koji žele lični razvoj i promenu.

Obuka traje jedan dan kroz ukupno 6 sati rada i vežbanja. Trener edukator je dr Vesna Danilovac.