Wingwave obuka

Wingwave® je koučing metoda za rad na emocijama koja brzo i efikasno otklanja stres, podiže nivo kreativnosti, mentalnih sposobnosti i samopouzdanje. Oslobađa naše potencijale i omogućava da ih sa lakoćom koristimo. Rešava nas straha i da ćemo nešto ‘zablokirati’ u nekom važnom trenutku ( javni govor, ispit, komunikacija…). Pomaže nam da se ugodno osećamo u situacijama koje su nam ranije bile stresne i opterećujuće. Deluje trenutno, transformišući negativne emocije u pozitivne i za nju se kaže da predstavlja “trening emocija”.

Wingwave® je zaštićena metoda koju su osmislili vodeći nemački psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (“Besser-Siegmund” Institut – Hamburg, Nemačka, www.wingwave.com)

Metoda sadrži izuzetno efikasnu kombinaciju elemenata:

 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) – bilateralna stimulacija moždanih hemisfera;
 • NLP – komunikacijski model koji objašnjava kako doživljavamo stvarnost i kako koristimo jezik (submodaliteti, reframing, time-line, cilj..);
 • kineziološki test O-Ring test : na osnovu reakcije mišića utvrđujemo uzrok neugodne emocije i planiramo proces koučinga.

Ovako snažan učinak postiže se osnovnom intervencijom Wingwave® koučinga, izazivanjem REM faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očiju) u budnom stanju, koji se inače odvijaju samo u noćnoj fazi dubokog sna. Pokreće se proces razgradnje stresnih, blokirajućih emocija jednako kao što se to i inače odvija tokom sna. Budnu REM fazu postižemo na način da klijent očima prati ruku kouča, dok se ona brzo pomera naizmenično levo-desno, ispred njegovih očiju. Ovim načinom postižemo da mozak u budnom stanju neutralizuje i razgrađuje blokade i negativne emocije.

Wingwave® koučingom razgrađena, stara stresna stanja menjamo novim prijatnim osećanjima. Rezultat je da kada pomislite na stresnu situaciju ili se nađete u njoj, ona više nema „moć“ nad vama,već vi nad njom.

Kome je namenjena Wingwave® metoda?

 • Poslovnim ljudima (uspešnije snalaženje u kriznim situacijama, stres, “burn out” sindrom…);
 • Sportistima (postizanje vrhunskog rezultata, razvoj performansi, savladavanje treme…);
 • Osobama sa poremećajem ishrane (anoreksija, bulimija, gojaznost…);
 • Osobama pod stresom;
 • Osobama sa strahovima, panikom, fobijama;
 • Svima koji se osećaju nesigurno, blokirano, demotivisano;
 • Zavisnicima ( alkohol, droga, kocka, pušenje, kompjuter…);
 • Osobama koje su anksiozne, bezvoljne, nemoćne i traumatizovane.

Wingwave® koučing se radi sa psihički stabilnim osobama, koje mogu preuzeti odgovornost za svoje odluke i ponašanje. Nije ni savetovanje, ni psihoterapija, niti zamena za to, već pokretački koučing promene.

Svi koji žele mogu postati Wingwave® koučevi. Obuka traje četiri dana kroz ukupno 32 sata rada i vežbanja. Završetkom obuke dobija se svestki priznat licencirani sertifikat Wingwave® kouča, Instituta ”Besser – Siegmund” iz Hamburga.

Trener edukator je Dr Nada Kaiser.