Zdravstveni koučing – Health Coaching

Usmeren je prema očuvanju i unapređenju fizičkog, mentalnog, emocionalnog i spiritualnog nivoa  zdravlja. Istraživanjima je dokazano da 95% svih naših bolesti je uzrokovano psihosomatskim poremećajima i disbalansom. Sve naše bolesti  poput: astme, kancera, gripa, multiple skleroze, šećerne bolesti, lomova kostiju… nastaju i nestaju u našoj glavi, narušavanjem ravnoteže svesti. Nema neizlečivih bolesti. Ima samo neizlečivih ljudi.

Stres je postao epidemija savremenog i prebrzog tempa života i jedan od vodećih uzročnika svih bolesti 21. veka. Poslovni ljudi su među najizloženijima i to postaje ozbiljan problem savremenog društva. Pojam “menadžerske bolesti” sve je prisutniji i javlja se zbog psihičke preopterećenosti poslom. Previše radnih zadatka i prevelika odgovornosti, bez dovoljno odmora, ostavljaju posledice. Stalni umor, nezdrava ishrana, premalo sna i nedovoljno kretanje, samo su deo loših navika modernog čoveka. Sve je manje vremena za ono najvažanije – brigu o zdravlju.

Negativno okruženje i energija, siromaštvo i nezaposlenost, utiču na opštu lošu klimu u društvu. Odrastanje u nestabilnoj zemlji, porodici i okruženju uopšte, preduslovi su nastanka različite simptomatologije i bolesti. Sva naša opterećujuća nerazgrađena i negativna stanja, doživljaji, emocije, uverenja…nalaze se u našoj podsvesti kao “mentalno đubre” i  blokiraju protok energije u nekom delu organizma. Odnosno, svaka naša emocija ima svoju lokalizaciju u telu.Na taj način počinje disbalans prvo na energetskom, potom i na ćelijskom nivou, što izaziva određenu sipmtomatologiju, a kasnije prelazi u bolest ukoliko se ne tretira na pravi način. Često se dobije simptomatska terapija, koja deluje na simptom, odnosno posledicu, a uzrok ostaje. Tako se samo maskira prava slika stanja.

MIOSTATIK  TEST

Miostatik O – ring test može nam tačno otkriti uzroke određenih tegoba (psihičkih i fizičkih), šta je tačan uzrok alergije, paničnih napada, anksioznosti, zašto imamo probleme u odnosima ili na poslu. Takođe, može pokazati odgovara li nam zaista neki naš izbor (posla, partnera, prijatelja …) ili samo racionalno smatramo da smo dobro odabrali. Može nam reći od čega se branimo, što uistinu želimo, čak i kad to sebi nismo spremni priznati …? Mogućnosti su neograničene. Pomoću njega se utvrđuju tačni uzroci bolesti, sa čime su oni povezani i koja terapija je najbolja za lečenje.

Nakon utvrđivanja uzroka, oni se na određeni način odmah razgrađuju (wingwave metodom). Nakon toga telo se transformiše i balansira (kvantna harmonizacija). Radimo i sa enrgetskim metodama (reiki) kojima se podstiče samoisceljenje i podmlađuje.

Ne predstavlja terapiju bilo koje vrste i ne zahteva analize. Odlično se kombinuje i dopunjuje u radu sa drugim metodama i terapijama radi postizanja potpunog balansa. Nije zamena za medicinske metode i lečenje, već preventiva i podrška unapređenju zdravlja.