Zdravstveni koučing

Zdravstveni koučing je usmeren prema očuvanju i unapređenju fizičkog, mentalnog, emocionalnog i spiritualnog nivoa zdravlja. Istraživanjima je dokazano da 95% svih naših bolesti je uzrokovano psihosomatskim poremećajima i disbalansom. Sve naše bolesti  poput: astme, kancera, gripa, multiple skleroze, šećerne bolesti, lomova kostiju… nastaju i nestaju u našoj glavi, narušavanjem ravnoteže svesti. Nema neizlečivih bolesti. Ima samo neizlečivih ljudi.

Stres je postao epidemija savremenog i prebrzog tempa života i jedan od vodećih uzročnika svih bolesti 21. veka. Poslovni ljudi su među najizloženijima i to postaje ozbiljan problem savremenog društva. Pojam “menadžerske bolesti” sve je prisutniji i javlja se zbog psihičke preopterećenosti poslom. Previše radnih zadatka i prevelika odgovornosti, bez dovoljno odmora, ostavljaju posledice. Stalni umor, nezdrava ishrana, premalo sna i nedovoljno kretanje, samo su deo loših navika modernog čoveka. Sve je manje vremena za ono najvažanije – brigu o zdravlju.

Negativno okruženje i energija, siromaštvo i nezaposlenost, utiču na opštu lošu klimu u društvu. Odrastanje u nestabilnoj zemlji, porodici i okruženju uopšte, preduslovi su nastanka različite simptomatologije i bolesti. Sva naša opterećujuća nerazgrađena i negativna stanja, doživljaji, emocije, uverenja…nalaze se u našoj podsvesti kao “mentalno đubre” i  blokiraju protok energije u nekom delu organizma. Odnosno, svaka naša emocija ima svoju lokalizaciju u telu. Na taj način počinje disbalans prvo na energetskom, potom i na ćelijskom nivou, što izaziva određenu sipmtomatologiju, a kasnije prelazi u bolest ukoliko se ne tretira na pravi način. Često se dobije simptomatska terapija, koja deluje na simptom, odnosno posledicu, a uzrok ostaje. Tako se samo maskira prava slika stanja.

 

MIOSTATIK  TEST

Miostatik O – ring test može nam tačno otkriti uzroke određenih tegoba (psihičkih i fizičkih), šta je tačan uzrok alergije, paničnih napada, anksioznosti, zašto imamo probleme u odnosima ili na poslu. Takođe, može pokazati odgovara li nam zaista neki naš izbor ( posla, partnera, prijatelja …) ili samo racionalno smatramo da smo dobro odabrali. Može nam reći od čega se branimo, šta uistinu želimo, čak i kada to sebi nismo spremni priznati …?  Mogućnosti su neograničene. Pomoću njega se utvrđuju tačni uzroci bolesti, sa čime su oni povezani i koja terapija je najbolja za lečenje.

Nakon utvrđivanja uzroka, oni se odmah razgrađuju na određeni način (wingwave metodom). Nakon toga telo se transformiše i balansira (kvantna harmonizacija). Radimo i sa enrgetskim metodama (reiki) kojima se podstiče samoisceljenje i podmlađuje.

Ne predstavlja terapiju bilo koje vrste i ne zahteva analize. Odlično se kombinuje i dopunjuje u radu sa drugim metodama i terapijama radi postizanja potpunog balansa. Nije zamena za medicinske metode i lečenje, već preventiva i podrška unapređenju zdravlja.