Tehnika vingvejv može vam pomoći da se oslobodite stresa, strahova i mentalnih blokada i da u svoj život unesete sreću i radost. Primenom ove antistres metode eliminišu se negativna osećanja, glavni uzročnici mnogih bolesti, a organizam se dovodi u stanje balansa. I zato probajte vingvejv!

Stres, strahovi i negativne emocije su glavni uzročnici mnogih bolesti –  glavobolje, hipertenzije, astme, anksioznosti, depresije… Često sami ne uspevamo da se izvučemo iz tog mračnog vrtloga loših emocija i potrebna nam je pomoć stručnjaka. Jedna od najefikasnijih metoda za prevazilaženje stresa i negativnih osećanja je vingvejv metoda, koju je razvio Kora – Beser Institut iz Hamburga i koja je stekla veliku popularnost u Evropi. U Srbiji je uspešno primenjuje dr Vesna Danilovac, lekar opšte prakse i vingvejv trener.

Vingvejv je koučing metoda koja nam pruža mogućnost da sa veoma malom intervencijom dođemo do velikih pomaka u ličnom i profesionalnom razvoju. Pomoću ove metode organizam se dovodi u stanje balansa, uspešno se otklanjanja stres, eliminišu se mentalne blokade i podiže nivo naših mentalnih sposobnosti i kreativnosti. Ovom metodom, “čišćenjem” podsvesti od nerazgrađenih stresnih situacija, oslobađamo se mnogih mentalnih prepreka koje nam prave probleme. Vingvejvom se može odmah da se eliminiše akutni stres, ali i neki dugotrajniji strahovi – objašnjava dr Vesna Danilovac.

EFIKASNA I BRZA METODA

Naša sagovornica kaže da je vingvejv metoda vrlo jednostavna, brza i efikasna, pa se klijent odmah, već posle prve terapije, oseća mnogo bolje.

– Klijent definiše šta je tema na kojoj želi da radimo. Jedan tretman je jedna tema. Zatim se pomoću ove metode definišu uzroci koji su doveli do neželjenog stanja. Kada nađemo uzroke, onda ih razgrađujemo i eliminišemo stimulišući hemisfere vizuelno, zvučno i dodirom. Na taj način pronađeni uzroci se razgrađuju, kao u REM fazi sna kada naš mozak prirodno neutrališe sva negativna osećanja. Međutim, ponekad zbog nedostatka vremena ili nekog traumatičnog događaja, mozak to ne može da uradi sam i potrebna mu je pomoć.

Svi naši strahovi dolaze iz podsvesti koja poput kompjutera, čuva sve podatke o nama. Pored lepih, u našoj podsvesti nalaze se i potisnuti, traumatični događaji. Oni se godinama talože, a mi ih često ne primećujemo.

– U jednom trenutku, sasvim iznenada, počinjemo da osećamo fizičke smetnje. Svaka od naših emocija, pozitivna ili negativna, ima svoju lokalizaciju u telu. Kod mene dolaze ljudi koji imaju simptome migrene, astme, gastritisa, depresije…Oni uzimaju klasičnu terapiju ali ne mogu da se reše ovih tegoba. Pomoću vingvejva otkrivamo gde se nalazi strah ili stres koji uzrokuju konkretnu fizičku smetnju. Kada ih otklonimo, svi bolovi nestaju – kaže dr Danilovac.

VINGVEJV PRIJA SVIMA

Posle eliminacije negativnih osećanja, na njihova mesta dolaze pozitivne emocije. Iz tuge ne možemo odmah preći u radost, ali obično se već posle prvog tretmana problem rešava. Ako su u pitanju veće traume, potrebne su dve, tri seanse, retko više njih.

– Vingvejv je namenjen menadžerima, rukovodiocima, studentima, učenicima, umetnicima, kreativcima, sportistima, osobama koje su preživele neku traumu, koje su pod stresom, ali i svima koji žele promenu na bolje. U svojoj praksi radila sam i s decom eliminišući im strah od matematike, učiteljice, mraka…- navodi dr Danilovac.

ceo tekst: zdravaiprava.com