DAMIR Džumhur je za život izabrao Beograd, kao usputnu stanicu na putu ka svetskom teniskom vrhu. Okupio je oko sebe tim ljudi, koji mu pomažu da do cilja “dotrči” što pre. Uz trenere, bitna karika u stručnom štabu je Vesna Danilovac, doktorka koja sa njim radi na mentalnoj snazi.


– Od kada je u decembru počela naša saradnja, popravio je pre svega preciznost, samopouzdanje i koncentraciju – sumira napredak tenisera iz BiH dr Vesna Danilovac. – Pomak je veoma vidljiv. Radili smo na usavršavanju i sada je mentalno jači. Sve što sprovodimo je u dogovoru sa trenerom, čak smo neke koučinge imali i na samom terenu i u igri.

Posebnu pažnju na sebe Džumhur je skrenuo pobedom protiv Rafaela Nadala na turniru u Majamiju…

– Tada je napravio najveće iznenađenje. Čuli smo se neposredno pre meča i odradili stvari koje smo mogli na daljinu. U narednom periodu postoji mogućnost da krenem sa njim i na turnire. Imali smo pauzu sa treninzima, ali kada se vrati u Beograd, nastavićemo rad.

Dr Danilovac je sarađivala i sa Viktorom Troickim, kada je po povratku posle suspenzije napravio jedan od najvećih skokova na ATP listi.

– Ne bih mogla da ih uporedim, jer sa svakim sportistom radim na drugačiji način, svaki čovek je priča za sebe – istakla je Vesna, uz demant da je imala saradnju sa Novakom Đokovićem i Jankom Tipsarevićem.

Teniski as iz BiH trenutno je na 94. poziciji na ATP listi.

– Verujem da Damir može da uđe među 20 najboljih tenisera planete, sve od njega zavisi – zaključila je dr Vesna Danilovac.
PARTIZAN, ZVEZDA…
DOKTORKA Danilovac poseduje dvadesetogodišnje iskustvo rada kao lajf kouč, u kom koristi više od 60 metoda. Imala je priliku da sarađuje i sa našim NBA igračima, fudbalerima Partizana i Zvezde, sa automobilistom Dušanom Borkovićem…
– Krajem prošle godine sam bila u Majamiju i dogovorila se da redovno posećujem teniski kamp, gde ću raditi i sa mladim i perspektivnim igračima – dodala je Vesna.

izvor: novosti.rs