Očistite svoju dušu od toksičnih emocija i svoj um od toksičnih misli. Podignite tepih vaše podsvesti i uklonite sve što ste gurnuli pod njega i zbog čega zapinjete i padate u životu.

Da li je u zdravom telu zdrav duh ili zdrav duh i čista duša, čine telo zdravim?
Telo nikada nije zdravo ili bolesno. U njemu samo dolazi do izražaja, informacija naše svesti.
NAŠ UM KREIRA NAŠE TELO.

Prava ljudska priroda jeste da budemo zdravi i dobro. Ignorisanjem svojih emocija odstupamo od svoje prave prirode. Ponekad, duša se buni i telo upozorava da se zaustavimo i nešto promenimo. Kako da u tome uspemo? Gde je granica telesnog bola i kakve to veze ima s dušom?

Naši um i telo govore različitim jezicima. Jedini prevodilac je naša svest.
Svaka bolest je poruka duše o delovima nas koje ne volimo i želimo ih odbaciti, a trebali bismo ih prihvatiti. Simptom i bolest je glasnik šta naša duša želi od nas i preko tela nam šalje poruke. To je zov duše da zastanemo, osluhnemo simptome i suočimo se s onim što nikako ne želimo videti u sebi pa to duboko potiskujemo. NAŠE TELO JE POLIGON NAŠEG UMA.

Iza svega u našem životu stoje emocije. Pozitivne ili negativne. Sve što radimo, ponašamo se, živimo, ostvarujemo…ima za cilj samo jedno – da izbegnemo bol ili doživimo zadovoljstvo. Emocije su energija u pokretu i doživljaj fizioloških promena u organizmu, koje se refleksno dešavaju u određenoj situaciji i pokreću određeno ponašanje. Rezultat su procene smisla i značaja te situacije za nas. Strah, bes, ljutnja, krivica, tuga, bespomoćnost…. su toksični i postaju naš “unutrašnji neprijatelj” negativno se odražavajući na naš život. Utiču na naše zdravlje, doživljaj sveta oko nas, narušavaju naše odnose i uspešne životne prilike. Stresni i bolni događaji iz prošlosti, strahovi, sukobi, nerešeni odnosi, neispunjene želje, povređenosti… mogu i mnogo godina kasnije uticati na nas, naše zdravlje i telesne sisteme, postupno u njima izazivajući progresivne funkcionalne poremećaje, simptome ili fizičke bolesti.

Plašeći se svojih negativnih misli, emocionalnih stanja i traumatičnih iskustava i želeći da izbegnemo suočavanje s njima, poričemo ih i guramo u podsvest, kao pod tepih, misleći da tako nemaju više uticaja na naš život, jer ih svesno više ne vidimo. Na ovaj način, pravimo deponije “mentalno-emocionalnog đubreta”, koje proizvode emocionalne toksine, uzroke „bola i otrova naše duše“.
NAJVIŠE MOŽE DA NAS BOLI ONO ŠTO NE VIDIMO.

Borba sa zakopanim događajima i emocijama, koje uzrokuju telesne promene i simptome, može biti razarajuća. Telo se buni i boli onda kada nešto u nama nije u ravnoteži. Upozorava nas da zastanemo i da se zapitamo: “Šta u meni i u mom životu nije u ravnoteži? Čega ima previše…stresa, besa, obaveza, hrane…? Šta mi nedostaje… ljubavi, sna, opuštanja..? ”
Dve trećine ljudi nije spremno da prizna sopstvene nedostatke. Povećanjem samosvesti postaju ih svesni i ipak ih potiskuju, a kada izrone na površinu, umeju da jako da bole. Izbegavanje tog bola je lek kratkoročnog delovanja. Jedini način da se promenimo je da se oslonimo na svoj bol, krećući se prema njoj i kroz nju.

Procesi detoksikacije su jako važni i potreba za čišćenjem nije samo na fizičkom nivou.
Važno je zdravo se hraniti, čistiti telo, voditi računa o ličnoj higijeni. Ponekad je još potrebnije dopreti do najdubljih delova sebe i naših unutrašnjih programskih deponija. “Restartovati” ih, pročistiti, reoprogramirati, izbalansirati i zameniti stare informacije novim – podržavajućim. Pronaći sklad s autentičnim delovima nas samih, kako bismo imali kvalitetan i ispunjen život u svim aspektima i ostali zdravi. Potrebna nam je detoksikacija duše.

Mentalno-Emocionalni Detoks duše je poseban način čišćenja organizma i oslobađanja od potisnutih, nezdravih i toksičnih misli, doživljaja, emocija, limitirajućih uverenja i obrazaca ponašanja. Čiste se emocionalno-energetski centri , balansira telo bojama, rečima, mislima, vizualizacijama, rukama, posmatranjem, uverenjima…Srešćete se sa svojom “senkom” i naučiti da uđete u “romansu” s njom. Upoznaje se 7 EMOCIONALNIH CENTARA i šta stoji iza svakog od nih, kao i iza određenih simptoma i bolesti, šta čini promena i kako dolazi do ozdravljenja. Razgovarate s vašim simptomima i otkrivate njihovu dobru nameru. To je rad za “vašu dušu”, susret s vama samima i jedinstveno putovanje u središte vašeg bića. Vredi.