Teniser iz BiH Damir Džumhur izjavio je da uživa u Beogradu i da se rado vraća u rodno Sarajevo.

Džumhur je na Mastersu u Majamiju stigao do osmine finala gde je poražen od Miloša Raonić. Damir je prethodno u 1/16 finala stigao pošto je pobedio Leonarda Majera, Rafaela Nadala i Mihaela Kukuškina.Džumhur je za medije u Sarajevu otkrio zašto je odlučio da napusti Sarajevo.

„Od decembra prošle godine sve više vremena provodim u Beogradu. Polako prebacujem svoj život tamo. Za sada. To je grad koji mi trenutno nudi više od Sarajeva. Sarajevo je grad u koji jedva čekam da dođem, ali tu uslovi za moj razvoj kao sportiste koji nisu dovoljno dobri kao u Beogradu. Iz Beograda ima više letova u druge zemnlje, lakša mi je konekcija sa svetom. To me je sve nateralo da odem iz Sarajeva, ali opet nisam daleko“, rekao je Džumhur za magazin Azra.

Damira je trener otac Nerfid, a sada u Beogradu sarađuje sa Markom Subotićem.

„Od oktobra radim s Subotićem, tu je i moj kondicioni trener Zlatko Novković. I moj otac ostaje tu, kao trener, kao pomoć meni i Marku, da zajedno prolazimo kroz neke stvari. Kada sam u Sarajevu on je na treningu sa mnom. Uvek će da bude u mom timu. Od decembra radim na mentalnoj snazi sa doktorkom Vesnom Danilovac. Ona je radila sa Noletom, Tipsarevićem, Troickim… Imam podršku od mame Žanet, brata Zlatana i devojke Jelene Pranjić“, rekao je Džumhur.

izvor: kurir.rs
foto: reuters