Biblioteke palminog lišća nalaze se u Indiji, Šri Lanki, Brazilu… i u njima se čuvaju milioni sušenih palminih listova, na kojima su ispisane životne priče ljudi, koji će jednom doći u biblioteku u želji da im je pročitaju. Identifikacija se vrši putem datuma rođenja i otiska palca – desnog za muškarce, levog za žene. Podatke sa lista čitaju „čitači“, koji se meditacijom povezuju sa Akasha istorijom (znanjem sveta) od koje dobijaju informacije. Zapisani su podaci iz četiri prethodna života. Na početku je potrebno da napomenete da vam ne čitaju ono što ne želite da čujete (datum smrti, bolesti…).

Od trenutka kada sam čula za palmine biblioteke, želela sam da odem tamo. Imala sam mnogo životnih izazova. Ovaj je bio jedan od najvećih.
Da li sam dovoljna hrabra da saznam šta me čeka?
Da li smem ići – ispred života?
Da! Mogu! Smem! Želim!
Bio mi je potreban samo put.
Došlo je vreme i za njega.
Krajem septembra 2013. svoju sudbinu saznala sam na Šri Lanki.
U zakazanom terminu otišla sam u palminu biblioteku u Kolombu.
Rekla sam svoj datum rođenja i dala otisak levog palca. Zakazali su mi čitanje za dva dana.
Sve što mi je čitač zapisa sa palminog lista rekao o prošlosti i sadašnjosti bilo je iznenađujuće tačno. Ostala sam bez reči kada je počeo čitanje osnovnih podataka o mom životu: „Otac Dobrivoje i majka Zorka vaši su roditelji, a vi se zovete – Vesna. Dolazite iz poštovane, hrišćanske porodice, najstarije ste dete i završili ste medicinu. Rođeni ste da budete mudri i puni znanja. Imate jedno dete, sina, koji živi odvojeno, u drugoj zemlji i …..”
Nakon završenog čitanja imala sam osećaj utemeljenja sopstvenog života i neke nove snage, lakoće življenja i postojanja.
Ovo iskustvo me je posebno osnažilo i inspirisalo.
Preispitala sam svoje životne ciljeve i prioritete, osećajući sreću i zadovoljstvo. Donela sam nove odluke.
Nastavak moje životne avanture jako je lep. Verujem u nju u potpunosti.

Pisaću vam jednog dana ponovo o ovome. Verujem da ću i ja potvrditi istinitost zapisanog, kao i svi drugi posetioci palminih biblioteka širom sveta.
Nikada se nije dogodilo da se pročitano nije ostvarilo.
Verujem u to!