Emocije vladaju našim bićem.

Nerazgrađene negativne emocije, postaju vladari koji mogu da nas unište.

♦️Emocije, misli i telo su povezani.

♦️Kada nismo u kontaktu sa emocijama i potiskujemo ih, one potisnute, postaju razlog depresije, anksioznosti, prvih simptoma i oboljenja.

♦️Svaka emocija korespondira sa određenim organom.

♦️SRCE predstavlja ljubav, a krv je radost. Srce pumpa radost kroz telo. Uskraćivanjem radosti i ljubavi, srce se skvrči i postaje ‘hladno’. Rezultat je sporiji protok krvi i otvoren je put prema anemiji, angini pektoris ili infarktu. Ljudi koji su preživjeli srčani udar retko su se radovali životu.

♦️JETRA – Preteran ili neispoljen bes utiče na jetru. Dugoročno potisnut bes može rezultirati depresijom.

♦️PLUĆA – Duga intenzivna tuga može izazvati da umor, plačljivost, depresiju i da vam ponestaje daha. Tuga je povezana sa plućima i zato često kada smo tužni, uzdišemo.

♦️BUBREZI – Strah je povezan sa bubrezima. Uplašena osoba nekontrolisano urinira (kod dece mokrenje u krevet). Dugo vreme zabrinutosti, preopterećenja, paralisanosti i neizvesnosti, može dovesti do slabosti i tupog bola u lumbalnom delu, učestalog mokrenja.

♦️SLEZINA – Svi brinemo zbog nekoga ili nečega. Briga prazni energiju slezine, uzrokujući digestivne poremećaje i hronični umor. Imaju osećaj da na svojim plećima nose svu težinu i probleme ovog sveta.

♦️GRLO – U grlu su bes, tuga i gađenje, koji proizvode „knedlu“ i otežavaju gutanje. Nemate sposobnost da kažete šta mislite, da tražite šta želite. Kada vas boli grlo, to uglavnom znači da mislite da nemate pravo na takav stav.

♦️KOŽA – Predstavlja vašu individualnost. Osećate da ste ugroženi, ne znate da postavite granice.

♦️LEĐA – Imate osećaj da vas okolina ne podržava dovoljno. Gornji deo leđa je manjak emocionalne podrške (partner, deca). Srednji deo je povezan sa osećajem krivice. Egzistencijani strah i da nećete imati novca, bolovi u donjem delu leđa.

♦️ŽELUDAC – Vari sve vaše nove ideje i iskustva. Boli vas želudac. Šta ili koga ne možete da svarite?

Koje su vaše dominantne emocije?

Koja je poruka vašeg simptoma?