Wingwave® je najefikasniji način otklanjanja stresa, strahova, mentalnih blokada, razvijanja samopouzdanja i iskorišćavanja sopstvenih potencijala, kako biste živeli srećnije i uspešnije. Malom intervencijom dolazi do velikih pomaka u vašem ličnom i profesionalnom razvoju . Veoma je jednostavan, brz i efikasan.  Ovo je „trening emocija“  i  proces podrške osobi koja želi da razvije uspešne strategije ponašanja na putu do svog cilja..

Takođe je i koučing metoda za osnaživanje samopouzdanja, motivacije, koncentracije i ciljanih razvoja ličnih resursa. Efikasna je u oslobađanju straha od letenja, javnog nastupa, zubara, visine, lifta, fobija, anksioznosti…  Njenom primenom mogu se kontrolisati, odnosno eliminisati loše navike i različite zavisnosti od hrane (gojaznost, anoreksija, bulimija), pušenja, narkotika kocke, kompjutera…

Primenom ove „antistres“ metode eliminišu se negativna osećanja, glavni uzročnici mnogih bolesti i organizam se dovodi u stanje potpunog balansa. Uklanjanjem negativnih blokirajućih uverenja, podiže se nivo mentalnih sposobnosti i kreativnosti.

U nazivu ove metode nalaze se dve reči „wing“ i „wave“. Metafora koja stoji iza ove dve reči je iz teorije haosa Edwarda N. Lorenza, da treptaj leptirovog krila može generisati uragan na drugoj strani zemaljske kugle. Paralelu se ovim imamo u Wingwave®-u, gde mali impulsi generisani pokretima očiju, mogu značajno pokrenuti plimu doživljaja čoveka, koja prouzrokuje pozitivnu promenu ponašanja.

Dakle, „wing“ metaforički označava da jedan mali zamah krila leptira može da napravi ogromnu promenu samo ukoliko se desi na pravom mestu, a „wave“ pravi paralelu sa brainwave – moždanim talasima, kao kod briljantnih ideja koje se javljaju u trenutku. Upravo dobijanje briljantnih ideja jeste jedan od ciljeva Wingwave® koučinga.

Tretman se radi individualno „jedan na jedan“, traje oko sat vremena, nema potrebe mnogo da se priča i „duševnog striptiza“. U većini slučajeva, samo jednom sesijom postiže se željena pozitivna promena. Kombinuju se  miostatski test, bilateralna stimulacija hemisfera mozga i NLP tehnike. Nije psihoterapija niti medicinska metoda. To je  „trening emocionalne fleksibilnosti“ za unapređenje kvaliteta života.  

SAMOBALANSIRANJE  – Metoda „LEPTIRA“ Sedeći, prekrstite ruke preko grudi i dlanove stavite na ramena. Zatim, ritmično, brzo i naizmenično, lupkajte se rukama levo-desno po ramenima desetak minuta, zatvorenih očiju uz lagano, duboko disanje. Na ovaj način stimulišete moždane hemisfere, oslobađate stres i balansirate organizam.