Znate li ko je Mirsa?

Derviš i hodža koji živi na Bjelašnici i pomaže ljudima da budu dobro.

Gore, visoko na planini, gde nema ni struje ni vode, okružena divnom prirodom, odlazim povremeno da vratim balans u svoj život. Čuvam ovce s Mirsom i slušam njegove priče na koji način radi i pomaže ljudima.

Rođen je sa znanjem Kurana, derviš je postao preko dede. Studirao je paralelno teologiju i ekonomiju, imao prosek 10 i zbog iznenadne smrti oca napustio je studije, kako bi preuzeo brigu o mnogobrojnom stadu ovaca. Njegov način rada i isceljenja jeste samo da s njim čuvate ovce.

Svedočila sam lično i slušala kako su se zavisnici skinuli sa kokaina za 3 nedelje, različiti ljudi izlečili mnoge bolesti i simptome, oslobodili se negativnih emocija, stanja, vratili motivaciju i veru u sopstveni život.

I ja sam ponovo bila tamo proteklog vikenda, spavala pod šatorom, prelazila preko mnogo brda i dolina čuvajući ovce svakodnevno. Uveče sam slušala njegove priče, pitajući se koliko je srce i snaga u njemu da može živeti sam u takvoj divljini, toliko raditi i pomagati ljudima iz celog sveta, koji svakodnevno dolaze kod njega? Neko bude par sati, neko par dana.. on kaže koliko je potrebno. I sve radi besplatno.

Bila su ovo 3 dana moje nove, lične transformacije kod Derviša Mirse, među ovcama i sa posebnim ritualima. Jedinstveno iskustvo, zlata vredno.

Ukoliko imate bilo kakav problem, potražite ga na obroncima planine Bjelašnice, iznad Konjica.