Kada je došla kod mene, jedna veoma uspešna i medijski poznata direktorka, bila je u drugom mesecu trudnoće. Njen problem je bila česta upala mokraćne bešike, koja bi se ponavljala nekoliko dana po prestanku uzimanja antibiotske terapije, tokom poslednje dve godine. Klinička slika je uvek bila ista, sa jakim bolovima i pritiskom u stomaku, intenzivnim pečenjem i nelagodom zbog potrebe za čestim mokrenjem. Dva puta je hospitalizovana i bila je gotovo stalno pod antibiotskom terapijom. Zbog trudnoće to dalje nije bilo preporučljivo.

Pomoću miostatskog testa sam utvrdila da je tačan uzrok ovog simptoma psihosomatski – strah od partnerovog odbacivanja i odlaska. Osećala je veliki pritisak. Njen partner je bio znatno mlađi od nje i vrlo uspešan sportista, svetskog ranga. Njihova veza je bila puna ljubavi i strasti, ali njegovi roditelji to nisu podržavali. Postavili su mu uslov: “Ili ona, ili mi?” Pokušavao je da balansira između njih. Simptomatologija je počela tokom iščekivanja njegovog izbora. Živela je u strahu nekoliko meseci. On je doneo odluku, izabrao nju i venčali su se. Ipak, njene tegobe su i dalje bile prisutne. Nakon samo dve sesije kod mene, sve “zarobljene” negativne emocije bile su razgrađene i svi njeni simptomi su potpuno nestali. Trudnoća je dobro prošla, dobili su divnog sina, koji danas ide na utakmice svoga tate.
Kada smo u životu pod jakim pritiskom, zabrinuti, ljuti na suprotni pol ili osećamo nemir, posledice su neki simptomi u vezi sa mokraćnom bešikom. Može se tada javiti i često, nekontrolisano mokrenje, koje predstavlja “neisplakane suze”.

Bubrezi nas oslobađaju od onog što može da nas “otruje”, čiste krv. Česti psihosomatski uzroci oboljenja bubrega su kritika i osuda, gnev, bes, uvreda, stid, depresija, strah i mržnja sa nekim razočarenjem ili neuspehom, najčešće u partnerstvu. Kamenje u bubrezima su potisnute, “okamenjene” emocije, koje su se tu godinama gomilale i predstavljaju “talog” života. Nismo želeli da ih prihvatimo i prođemo kroz njih.
Korisno je znati da su gotovi svi uzroci bolesti i simptoma psihosomatski.
S ljubavlju i željom da budete dobro❣️