Svoju karijeru započela je kao lekar. Radila je devet godina u korporaciji kao direktor marketinga i razvoja. U coaching-u primenjuje preko 70 različtih metoda, a trenutno je na obuci za NLP psihoterapeuta. Kroz život je vodi strast, želja za učenjem, promenom i dečja radoznalost. Za vreme velikih životnih krahova najveću motivaciju pronalazila je u sebi. O tome zašto je važno čistiti „unutrašnju deponiju”, obratiti pažnju na simptome koje nam šalje naše telo, o uzrocima začaurenih emocija i o svom putu „мentalno-emocionalnog detoxa” za magazin Aha govori dr Vesna Danilovac.

Naše telo prepoznaje simptome negativnih misli i emocija. Ako se u podsvesti duže vreme talože mentalno-emocionalni toksini, oni mogu da ostave trajne posledice na ceo organizam. Molim Vas da nam odgovorite koji bi bio najbolji mehanizam odbrane, odnosno kako možemo da upravljamo mislima i osećanjima da bismo izbegli zdravstvene probleme, živeli srećnim i harmoničnim životom?

Pre svega želim da kažem da sve što proživljavamo ide u našu podsvest. Naša podsvest je jedan veliki hard-disk našeg života, još od fetalnog razvoja do ovog trenutka. Ono što je takođe bitno jeste da znamo da naša podsvest pamti sve, i dobro i loše.

CEO TEKST