Meni je skoro 59. Dosta godina na papiru. Značajno manje u meni. Zbog čega je to važno? Zbog vas ili mene? Važno je zbog svih. Jer i ja imam danas na neki način svoju sertifikaciju na sopstveni život i kao internacionalni NLP Master trener.

Kod koga ja to polažem? Zbog čega i ko to traži? Polažem pred vama. Ne traži niko. To meni znači. Znači zbog vas. Jer želim da znate nešto više o ženi koja vas uči kroz sve sate, dane, nedelje i mesece čarobnu NLP metodologiju. Koja radi sa vama koučing sesije. Želim da podelim sa vama sumiranje sopstvenog života, kroz prizmu lične promene. Smatram da moje iskustvo pređenog, može biti korisno i vama.


Da ste me upoznali pre dvadesetak godina, imali biste dilemu – Da li je to stvarno ova Vesna? Često imamo svoje dvojnike. Ja sam danas različitost sopstvene sebe. Bila sam hladna, distancirana, fokusirana na stvari ne na ljude i na sopstvenom automatskom modu. Išla sam glavom kroz zid, verujući da sve mogu, vođena očekivanjima drugih u sopstvenom viru nestalih želja. Bila sam borac za medalju i pobednik nemogućeg. Poraze nisam prihvatala i odgovornost za loše izbore. Pakovala sam sopstveno đubre u prelepe fišeke mojih manira i uspeha. Privlačile su me opasne stvari i granice mogućeg. Samo dragi Bog zna koliko sam grešila iz najbolje namere. Imala sam samodisciplinu i izdržljivost univerzalnog vojnika. Nigde te žene.

Prolazio je život. Bila sam nemoćna da budem drugačija. Verovala sam tada da je to dobro, da sam uspešna, srećna, imam porodicu, karijeru, auto, živim u Beogradu, putujem.. A gde je odlutala moja duša? Moja ljubav i svi snovi? Gde sam nestala ja sama?

Životni krahovi su me lomili, nokautirali, ja sam se dizala, padala, krvarila, išla dalje…i počela da shvatam da tako nije dobro. Da neću moći dugo. Trebala mi je duša – duše moje. Trebala mi je podrška za život i oslonac za bol. Trebalo mi je priznanje samoj sebi da sam nemoćna da promenim bilo šta sama. Jer porazi su me u isto vreme i jačali i slabili.

I kada mi je pukao brak, i kada sam ostala bez posla zbog stečaja, i kada je Igor otišao u Ameriku, i kada je ljubav mog života otišla od mene, i kada nisam imala novca da preživim, i kada sam ostala bez podrške najbližih, i kada sam izgubila desetogodišnju sudsku parnicu zbog korupcije, i kada više niko nije verovao u mene i… Bila sam ostavljana, varana, odbačena, napuštana, slomljena, povređena, sama…Prolazila sam na svome putu stanja depresije, anksioznosti, bezvoljnosti, bespomoćnosti, strahova, nesanice…. Nekoliko puta mi se činilo da sam umrla. Trebalo je pronaći novi način da živim…Tako su se otvorili neki drugi putevi za mene.

Pre dvanaest godina donela sam odlluku da prekinem sve što nije imalo smisla. Dala sam otkaz. Prekinula sam farsu uspešne direktorke sa odličnom reputacijom i platom i započela sopstveni posao. U početku sam bila niko i ništa. Još jedna vlasnica Agencije za konsalting i menadžment. Gotovo istovremeno izneverio me je čovek kog sam najviše volela. Otišao je drugoj ženi smatrajući da sam psihički pukla. Nije verovao u mene u moj povratak i spas. A tada mi je toliko trebao. Ostali su samo fragmenti moje duše. Godinama se nismo čuli…

Onda je došao početak kraja. Kraja takvog života. Tražila sam rešenja za sebe i došla do NLP-a, wingwavea i Nade Kaiser. Zahvalna sam Univerzumu na tom susretu i prilici da budem sa vama i u ovoj ulozi. Jer, tada sam počela ličnu transformaciju. Radili su sa mnom nove metode, učila sam sve to i još uvek i dalje učim zbog sebe, vas i svih koji će doći.
Ostavila sam iza sebe sva loša stanja, lekove za spavanje, vezanost za sina, iluziju o njemu nakon mnogo godina, kredit u švajcarcima, potrebu da ispunjavam tuđa očekivanja i budem perfektna. Danas sam postala neko u onome što radim i potpuno sam slobodna . Mogu sve i ne moram ništa.

Zahvalna sam Bogu, što mi je veru i snagu davao
što me je čuvao i brinuo, dok me u visine nije vinuo.
Zahvalna sam svim ljudima, koji su prošli sa mnom,
kroz sve moje živote
bez njih ja ne bih postala ovo i imala toliko lepote.

To je bila moja priča o ličnoj transformaciji. Verujem da moje najbolje vreme i godine tek dolaze. Hvala vam što ste sa mnom na tom putu. Volim vas sve!!!