👉🏻RAD NA “SENCI”, ZAPRAVO JE RAD NA DUŠI!

👉🏻Naša “senka“ je nevidljivi blizanac/stranac koji se nalazi u nama, a opet nije mi. Složene je ambivalentnu strukture. Ona je ZLO I DOBRO i predstavlja odbačeni deo nas samih.

👉🏻Osujećuje naše zamisli, mrsi račune našim namerama, sabotira, gura nas u ambis i otkriva zakopano blago u mračnoj dubini naše duše.

👉🏻Mračna je pećina nesvesnog – čuva naša zabranjena osećanja, tajne želje, stvaralačke impulse. Vremenom te mračne „sile“ počinju da žive vlastitim životom, obrazujući lik koji tek intuitivno prepoznajemo – kao “SENKU”.

👉🏻Nije ni greška, ni mana, već deo prirodnog reda onoga ko mi jesmo. Nije problem koji treba rešiti već misterija s kojom bi se trebalo suočiti.

👉🏻”Senka“ je jedina koja zaista zna, zbog čega dobri ljudi, ponekad čine loše stvari. Svakim izborom sve druge odbačene opcije ostaju u senci, odatle tražeći svoju potvrdu.

👉🏻”Senka” može biti i izvor emocionalnog bogatstva i vitalnosti, a njeno priznavanje put koji vodi isceljenju i istinskom, autentičnom životu.

👉🏻Neophodna je za ostvarenje celovitosti ličnosti, koje bez naših negativnih osobina naprosto nije moguće.

👉🏻Videti “senku“ – sresti se s njom – jeste prvi korak.

👉🏻Naučiti živeti sa “senkom“ – ući u romansu s njom – izazov je za ceo život.

👉🏻Neophodno je odgonetati poruke kodirane u događajima svakidašnjeg života i na taj način sticati svest, supstancu i dušu.

S ljubavlju i željom da budete dobro❣️