Naš prvi susret bio je pre 8 godina. Ona je tada imala 43 godine, dvoje dece, uspešnog supruga direktora jedne Kompanije i veliku prazninu u sebi. Bila bezvoljna, demotivisana i na “automatskom pilotu”, izgubivši veru u sebe i život. Ponekad je razmišljala i o suicidu. U braku 22 godine, nije nikada radila, jer joj muž nije dozvoljavao, bila je domaćica i kako je sama rekla: “Njegov otirač.” Mučili su je nesanica, besparica, život u samoći, njegova neverstva i što je retko dolazio kući. Plašila se njegovog besa, vike i povređivanja. Osećala se bezvredno, krivom i nesposobnom.

Počele smo da radimo prvo na uklanjanju njenih negativnih emocija, koje su se godinama “taložile” u njenoj podsvesti. Potom je osnaživala samopouzdanje, razvijajući ponovo svoje talente i veštine i vraćajući veru u sebe. Dolazila je redovno na tretmane. Završila je i nekoliko mojih edukacija. Definisala je ciljeve koje želi da ostvari.

Nakon nekoliko meseci našla je način da otvori svoj kozmetički salon i razvijala posao. Imala je svoj put koji je sledila, motivaciju i opet se vratio sjaj njenim očima. Transformacija je bila velika. Naravno njen suprug to nije odobravao ni podržavao, nije mu se dopadao njen uspeh. Njoj više nije bilo važno šta on misli i potpuno se osamostalila.

Jednog dana pozvao me je muškarac, koji se predstavio kao njen suprug i rekao: “Želim da zakažete dva termina za mene i moju suprugu. Znam da ste radili s njom i moj zahtev je da mi vratite ženu u prvobitno stanje. Takođe, želim da radite sa mnom, jer sada ja nisam dobro i želim da mene vratite u dobro stanje.” Objasnila sam da ja nikome ne menjam stanja, već pružam podršku u procesima promene i ostvarenju onoga što osoba želi.

Kada je došao bio je zbunjen, izgubljen, nesiguran i ljut zbog posla, kao i promene ponašanja svoje supruge. Osećao se bolje nakon tretmana. Ona je bila nasmejana i razgovarale smo o svemu što je u međuvremenu postigla. Njena zasluga je najveća, jer je ona želela i napravila promenu.

Nakon par meseci obavestila me je da je on ostao bez posla i da je u zatvoru. Godinu dana kasnije smo se videle, tada je bila razvedena i u lepoj vezi ispunjenoj ljubavlju.

Potrebno je slediti svoj put kako bismo bili dobro, imati svoju slobodu, finansijsku nezavisnost i da ceniti sebe. Definišite nivo ispod kojeg u životu nikada nećete ići, po cenu bilo čega.

S ljubavlju i željom da budete dobro❣️